Lilla jordbruket

Välkommen till

Lilla jordbruket


Här odlar vi grönsaker och blommor, ekologiskt och småskaligt. Låter det spännande? Bli delägare i skörden och handla direkt från din egen bonde. Göteborgsodlat, hållbart på riktigt. Vi erbjuder även gårdsevenemang, kurser, föredrag och studiebesök.


ANDELSJORDBRUKSom andelsägare investerar du i Lilla jordbrukets skörd i början av säsongen och får grönsaker en gång i veckan när grönsakerna kommer. Det finns fyra omgångar att välja mellan: Primörer, Semesterkassen, Årets skörd och Höstmånad. Nyhetsbrev med recepttips och självplock på överskott ingår. Inga mellanhänder, direkt från våra ekologiska odlingar här i Göteborg.

Vi är

KRAV-godkända


Vi träffar nära nog alla våra kunder och skriver brev till dem varje vecka, så varför är det i så fall viktigt att vi är KRAV-certifierade? Vi skulle ju kunna beskriva våra odlingstekniker, bjuda in kunderna till gården och låta var och en bestämma sig om det är ekologiskt eller ej.


Det gör vi också, det är viktigt. Men KRAV-märket grundar oss i en formell värld där antalet företag och kunder som använder det räknas. Det skyddar också begreppet ekologiskt som annars utsätts för glidningar i vårt språkbruk. lokalodlat, till exempel, är nog så viktigt men inte nödvändigtvis miljövänligt. Hör mer om detta i intervjun podden Odlarna gjorde med Olle som är grönsaksansvarig på Lilla jordbruket.

Grönsaksplantor

i vår


Inför odlingssäsongen 2021 håller vi öppet några dagar i april och hela maj för er som vill köpa grönsaks- och blomsterplantor. Ett urval av våra favoritsorter, ekologiska och uppdrivna här på gården. Det går bra att boka i förväg i webbutiken men kom ännu hellre förbi och köp plantorna på plats så att ni vet att ni får det ni vill ha. Betalning sker via faktura.


Till detta fyller vi på lagret med odlingsdon. Hej vad det ska odlas!

Kurs &

Studiecirkel


2021 kommer Olle leda två studiecirklar i grönsaksodling - en för dig som vill börja odla grönsaker på hobbynivå, och en för dig som vill ta steget att bli mer självförsörjande eller kommersiell odlare. Det blir enkla tillfällen där vi tittar på hur vi gör saker på Lilla jordbruket och pratar om varandras odlingsprojekt. Pandemisäkert genom att vi har små grupper och håller träffarna utomhus.


Studiecirklarna är fullbokade för den här gången, men vi går att boka på andra vis också - kika i butiken för mer info:

Andelarna

är släppta


2021 års andelsjordbruk står för dörren! Vårt lilla jordbruk växer varje år för att det stora intresset för lokala, ekologiska grönsaker ska mötas och i år blir det fler andelar igen. 


Med andelsjordbruket får du en personlig bonde som packar säsongens godaste grönsaker i en kasse att hämta varje vecka. Fyra perioder finns, kika i menyn på hemsidan för mer info - eller hoppa till webbutiken för att boka din andel.