Lilla jordbrukets logotyp, en traktor med stor lök och hund på taket

Om Lilla jordbruket


Det grundläggande

Vi är en KRAV-godkänd småskalig grönsaksodling enligt market gardening-modell där den huvudsakliga försäljningskanalen är vårt andelsjordbruk.


Vi arrangerar också evenemang, kurser och tar emot studiebesök. Belägen två mil nordost om centrala Göteborg har vi kunder i både Bergum och inne i stan. Lilla jordbruket är medlem i arbetsgivarföreningen Fremia och har kollektivavtal.


Kunderna välkomnas att ta del av en större del av produktionen än andra odlingar. Vi är ett besöksmål, experimentodling, inspirationsplats och primärproducent. Vi vill ta vara på den stora efterfrågan på lokal, ekologisk mat och visa att det går att bedriva ett hållbart småskaligt jordbruk i Sverige.


Förebilder är Singing Frog's Farm, Ferme Des Quatre-Temps och Frith Farm.


Liten odling, stor vision

Idag får 100 andelsägare och en restaurang sin vardagsmat från Lilla jordbruket. Vi odlar på 5 000 m2 och har fyra medarbetare på gården.


Vi vill växa till ett stort litet jordbruk och bli en viktig del av matförsörjningen i Göteborg. 1 000 grönsakskassar i veckan är den målsättningen - tänk 15 odlare, mängder av skörd, små eltransportbilar som zoomar runt och god stämning i packlokalen!


Vi ser redan hur Lilla jordbruket bidrar till ett meningsfullt, resilient, hållbart samhälle. Nu ska vi vidare.


Häng med på resan som andelsägare eller följare på @lillajordbruket/facebook.com/lillajordbruket.