Elins ängar


I år är du välkommen att boka andelar och plocka blommor i våra omstartade blomsterodlingar under ledning av Elin Hamfeldt!


Vi utökar snittblomsytan från 100 kvadrat till omkring 500 kvadrat och sortimentet blir större med upp emot 50 sorters sommarblommor, perenner, rosor och buskar.


I år kommer vi att ha 20 snittblomsandelar, ta beställningar på buketter och hålla öppet för självplock på blommor här på gården.


Blommorna är nyplockade, skördade strax innan de hamnar hemma hos er. Ni får KRAV-odlade buketter med stor variation från våra fält i Göteborg. Sorter och annan information om blommorna vi odlar hittar ni på @elinsangar på Instagram.

Andelsbuketter


I år har vi 20 snittblomsandelar – Som andelsägare får du en bukett i veckan i 8-10 veckor från maj till slutet av juli.


Precis som med grönsakerna följer vi säsongen och startar med narcisser och tulpaner, kvistar och vildflor från ägorna, för att sedan fortsätta med sommarblommor och perenner i färgsprakande kombinationer.


Beroende på antalet leveranser landar bukettpriset mellan 250-310 kr.


Buketterna hämtar du på en av utlämningsplatserna, läs om dem här.


Av- och ombokning samt riskdelning fungerar på samma sätt som med grönsakerna, läs om det här.

Blomsterodlaren


"Sedan jag var liten har jag älskat att plocka blommor och redan som sjuåring drömde jag om att bli florist. I vuxen ålder med en grundläggande trädgårdsutbildning i bagaget kände jag mig fortfarande kunskapstörstande och sökte mig därför vidare till trädgårdsmästarutbildningen på Gunnebo slott och trädgårdar. 


Efter examen fick jag jobb i en trädgårdsbutik och började hobbyodla blommor på min kolonilott. Ändå kände jag mig inte riktigt tillfreds. Jag ville odla i större skala och mer seriöst. När jag funderade över hur jag skulle starta en snittblomsodling fick jag kontakt med Olle på Lilla jordbruket, som hade tankar på att utveckla gårdens befintliga blomsterodling.


Efter ett fint möte i september 2022 kom vi fram till att det var på Lilla jordbruket min verksamhet skulle börja.


Vi har valt att kalla blomsterodlingen Elins Ängar."

Självplock och beställning


I år tar vi beställningar på enskilda buketter till våra utlämningsplatser, bokar dem gör du här.


Det går bra att komma med önskemål gällande färgtema, specifika sorter vi har i sortimentet, lägga till handgjorda gratulationskort etc. Vi försöker matcha dina önskemål mot det som är redo att skördas i odlingarna.


Från augusti till frosten kniper de sista blommorna har du möjlighet att komma på självplock av blommor! Betalningen sker via en qr-kod som leder dig till Lilla jordbrukets webbshop.