Jobba hos oss

Trädgårdsarbetare

till lilla jordbruket 2021

Om Lilla jordbruket


Vi är en KRAV-godkänd småskalig grönsaksodling enligt market gardening-modell där den huvudsakliga försäljningskanalen är vårt andelsjordbruk. Vi arrangerar också evenemang, kurser och tar emot studiebesök. Belägen två mil nordost om centrala Göteborg har vi kunder i både Bergum och inne i stan dit vi levererar till butiker och en restaurang två dagar i veckan. Lilla jordbruket är medlem i arbetsgivarföreningen Fremia och har kollektivavtal med Kommunal.


Skördesäsongen sträcker sig från april till slutet av november, ett fortgående arbete är att förlänga säsongen och hitta en modell som ska göra det möjligt för tillsvidareanställning. Målsättningen är tre medarbetare inom två år.


Vi bedriver en form av odlingsföretag där kunderna välkomnas att ta del av en större del av produktionen än andra odlingar. Vi är ett besöksmål, experimentodling, inspirationsplats och primärproducent. Vi vill ta vara på den stora efterfrågan på lokal, ekologisk mat och visa att det går att bedriva ett hållbart småskaligt jordbruk i Sverige.


Förebilder är Singing Frog's Farm, Ferme Des Quatre-Temps och Frith Farm.

Arbetsbeskrivning


Som trädgårdsarbetare på Lilla jordbruket deltar du i alla delar av grönsaksodlingen; odlingsbäddar, förkultivering, plantering, sådd, skötsel och skörd samt tvätt, pack och leverans. Du kommer träffa kunder vid andelsutlämningar.


Det är ett givande arbete där vi är utomhus mycket, jobbar med kroppen och utför varierande uppgifter. Det är också ett kroppsarbete med tunga lyft, krypa längs med bäddar och stå böjd och skörda. Vi använder traktorn där det går men vid slutet av dagen brukar man ändå känna sig genomarbetad. Så långt det går arbetar vi ihop så att stora monotona arbetsuppgifter blir lättare.


Du kommer arbeta ihop med Olle som är grönsaksansvarig på Lilla jordbruket en i år även ett par praktikanter. Arbetstiderna är normalt 08-17 men varierar mellan 07-19 beroende på skördedagar och leveransdagar, en timmes obetald lunch och 30 minuters betald fika (Lilla jordbruket står för kaffet). Vi täcker upp för varandras semester, så en period av säsongen håller du i det dagliga arbetet på gården. Lönen är kollektivavtalsenlig.

Kvalifikationer


  • B-körkort för körning i och kring Göteborgs innerstad.

  • Ett par års erfarenhet av arbete med småskalig grönsaksproduktion. Det kan vara att ha praktiserat, arbetat eller drivit en egen odling, så länge du har stått i leran och slitit på ett eller annat sätt och ändå tyckt det är givande. Har du inte två år under bältet så ansök ändå, kanske är det en lärlingstjänst som i så fall passar bäst.

  • Den där känslan för kvalité tillsammans med förståelsen att arbetet ska utföras i ett gott tempo.

  • En trygghet i att arbeta fysiskt under en längre period där tunga lyft förekommer. Vana att arbeta utomhus i både högsommarvärme och oktoberregn.

  • Du har läst The Market Gardener, vet vem Curtis Stone är eller har lyssnat på Farmer to Farmer Podcast. Du har egna idéer om hur market gardening kan gå till och vill väga dem mot hur vi gör saker på Lilla jordbruket.

  • Allmän händighet och kompetens inom bygg och/eller trädgårdsmaskiner är en bonus.


Har du inte allt detta? Skicka en ansökan ändå så pratar vi. Om du inte vet vad market gardening är, t ex, så är det inte hela världen. Engagemanget är viktigast, då brukar resten lösa sig.


Det här är en chans att göra en säsong på en etablerad småskalig grönsaksodling inför att starta din egen – eller en plats att delta i och utveckla tillsammans med oss under mer än säsongen 2021.


Skriv gärna med i ansökan om du är intresserad av timarbete ifall du inte får den här tjänsten.

Om ansökan


  • Tjänsten startar i april och pågår till sista september med 2-4 veckors semester.

  • Skicka ansökan och eventuella frågor till lillajordbruket@gmail.com, inkludera CV och ett brev om varför du vill ha tjänsten.

  • Vi intervjuar löpande tills tjänsten är tillsatt.

  • Avlönat provarbete kan bli aktuellt efter intervju.Välkommen med din ansökan!

Lilla jordbruket