Andelsjordbruk

Lilla andelsjordbruket


Hos oss kan du bli andelsägare! Det innebär att du får en personlig bonde samtidigt som du stöttar ett småskaligt, ekologiskt och regenerativt jordbruk.


Rent konkret innebär det att du köper grönsaker till värdet på andelen, men du får också nyhetsbrev varje vecka och ett studiebesök på gården bara för andelsägare. Grönsakerna levereras en gång i veckan under en förbestämd period och du hämtar dem på en utlämningsplats - inne i centrala Göteborg eller ute på gården i  Bergum.


På det här sättet får du ekologiska, småskaligt odlade grönsaker varje vecka - samtidigt som du är med på övergången till ett hållbart matsystem.

Fyra

Omgångar


Säsongen börjar med Primörer, åtta kassar mellan maj till midsommar. De första kassarna är lite mindre samtidigt som de sista blir lite större. Därefter kommer Semesterkassen, sex kassar från juni-juli.


Sedan kommer Årets skörd, 10 veckor från början av augusti till mitten av oktober och året avslutas med Höstmånad, fem veckor under oktober och november.


Primörer

maj - midsommar

åtta grönsakskassar över åtta veckor


babyspenat, färsk vitlök, sallat, rädisa, majrova, pak choi, salladslök, ruccola och mycket mer.


1980 kr


Årets skörd

augusti - oktober

tio grönsakskassar över tio veckor


broccoli, morot, rödbeta, sallat, grönkål, gullök och vitlök, persilja och koriander och mycket mer..


2200 kr


Höstmånad

oktober - november

fem grönsakskassar över fem veckor


morötter, grönkål, mikrogrönt, vitlök, mangold, vinterportlak, majrova och rödbeta och mycket mer.


1100 kr


Andelarna i detalj


I vår webbutik går andelarna att beställa, välj en eller flera omgångar och så många andelar du tror att du behöver av varje. En fingervisning är att en person tar sig igenom en andel på en vecka och en familj på fyra kan äta två andelar - i kassarna får man 7-9 "knippen" av grönsaker varje vecka till ett värde av ca 220kr (240kr under primörandelen då grönsakerna kostar lite mer att producera). Våra priser kan vara svåra att jämföra med handeln som ju påverkas av världsmarknaden, men i snitt ligger vi något över ICA's ekologiska grönsaker.


Ibland har vi produkter från våra grannar Leif och Sandra Rydevald och familjen Alzoubi i kassarna. De driver KRAV-märkta grönsaksodlingar i Bergum precis som vi och det känns kul att kunna samarbeta i bygden när de har något som vi saknar.


Vid beställningen kommer du tillfrågas vilken utlämningsplats du föredrar - välj mellan vår gård eller Heurlins plats vid Järntorget i Göteborg. Mejla oss om du vill byta vid ett senare tillfälle. Gårdshämtare är välkomna från torsdagar kl 16:30 - fredagar kl 18:00 och ni som föredrar Heurlins plats är välkomna dit mellan 17:00 - 18:30 på torsdagen, men det går bra att komma till gården under fredagen även för er. Semesterkassen går bara att hämta på gården.


Bortrest under omgången? Då är det bara att boka om kassen till en annan vecka med lite framförhållning.

kontakt@lillajordbruket.se

Bilderna på hemsidan är tagna av Stina Hylén, Sanne Lundbäck och Lilla jordbruket