Andelsjordbruk

Lilla andelsjordbruket


Hos oss kan du bli andelsägare! Det innebär att du får en personlig bonde samtidigt som du stöttar ett småskaligt, ekologiskt och regenerativt jordbruk här i Göteborg.


Rent konkret innebär det att du köper grönsaker till värdet på andelen, men du får också nyhetsbrev varje vecka och tillgång till gården. Grönsakerna levereras en gång i veckan under en förbestämd period och du hämtar dem på en utlämningsplats - inne i centrala Göteborg eller ute på gården i  Bergum.


På det här sättet får du ekologiska, småskaligt odlade grönsaker varje vecka - samtidigt som du är med på övergången till ett hållbart matsystem.

Fyra

Omgångar


Säsongen börjar med Primörer, sju kassar mellan maj till midsommar med de tidigaste grönsakerna Göteborg presterar. Därefter kommer Semesterkassen, sex kassar från juni-juli.


Sedan kommer Årets skörd, 10 veckor från början av augusti till mitten av oktober och året avslutas med Höstmånad, Sex veckor under oktober och november.


Det funkar så här:


I vår webbutik går andelarna att beställa, välj en eller flera omgångar och så många andelar du tror att du behöver av varje. En fingervisning är att en person tar sig igenom en andel på en vecka och en familj på fyra kan äta två andelar - i kassarna får man 7-8 "knippen" av grönsaker varje vecka till ett värde av ca 220kr.


Våra priser kan vara svåra att jämföra med handeln som ju påverkas av världsmarknaden, men i snitt ligger vi i nivå eller något över med ICA's ekologiska grönsaker.


Vid beställningen kommer du tillfrågas vilken utlämningsplats du föredrar - välj mellan vår gård eller Heurlins plats vid Järntorget i Göteborg. Mejla oss om du vill byta vid ett senare tillfälle. 


Bortrest under omgången? Då är det bara att av- eller omboka kassen. Avbokade kassar går att lösa in vid ett senare tillfälle, eller använda som rabatt på kommande säsongers andelsjordbruk.

Nyheter för i år:


  • Avbokning! Passar det inte att hämta en vecka så mejla oss. Du får kassen innestående för bokning senare under säsongen eller att använda som rabatt på nästa säsongs andelsjordbruk. Läs mer om detta här


  • Öppnare gård. Efter flera år av städ, ordningsställande och fix vill vi nu öppna gården mer för andelsägarna. Spontana besök med famlj eller vänner, visa barnen hur era grönsaker växer och delta på arbetsdagar. Även självplock på överskottsgrödor. En vattenkokare och presso ska alltid finnas tillhands. Mer info här.


  • Något mindre kassar. Ni som varit med tidigare kommer märka att kassarna är lite mindre mot tidigare säsonger. Då har vi haft 7-9 knippen, nu blir det 7-8 i varje kasse. Det innebär i praktiken att priset höjs med några kronor och vi gör det för att kunna öka sortimentet och hålla en långsiktigt hög kvalitet på grönsakerna. 


  • Rabatt i butiken på produkterna Studiebesök, Rådgivning och föredrag samt Trädgårdstjänster. Ange koden "Andelsägare" i webbutiken för 10% rabatt.