Andelar 2019

lillajordbruket@gmail.com

076-811 31 34 (Olle)

073-042 70 05 (Elsa)

Bergums mellangårdsväg 1

424 91 Olofstorp

 

Lilla jordbruket

ANDELAR

Hos oss kan du bli andelsägare! Det innebär att du får en personlig bonde samtidigt som du stöttar ett ekologiskt och hållbart jordbruk. All information om hur det fungerar finns på den här sidan så kolla in, fundera, och hör av dig om det känns som att andelsägande är något som passar ditt hushåll.

 

//Olle och Elsa

Slutsåld!

Slutsåld!

Slutsåld!

Vad innebär det att bli andelsägare?

 

Du blir delägare av skörden på Lilla jordbruket! Rent konkret innebär det att du köper grönsaker till värdet på andelen, som du sedan får hämta en gång i veckan under andelsperioden.

 

Den här modellen för grönsaksodling gör att vi producenter vet hur mycket som ska odlas, när det ska vara klart och dessutom nå dig, kunden, utan mellanhänder.

 

För din del får du ekologiska, småskaligt odlade grönsaker här ifrån din närhet. En handplockad kasse med en bra mix av vanliga, lättlagade grödor och något nytt spännande varje vecka.

Finns det några risker?

 

Så är det. Med odling kommer risk för torka, storm och oförutsedda angrepp och sjukdomar. Det innebär att om olyckan är framme så kan

innehållet i andelarna påverkas, men vi ser alltid till att ni får en produkt som motsvarar värdet på andelen.

 

Den här sommaren hade vi en svår torka. Vi löste den utmaningen genom att sälja mindre i våra andra kanaler (butik och restaurang). Andelsägarna fick mer av grödorna som ändå gick bra, och så tog vi hjälp av ett par grannbönder för att komp-lettera vid några tillfällen.

 

Den ordningen kommer vi tillämpa om en liknande händelse slår till igen: Minska annan försäljning, anpassa innehållet och ta hjälp från andra småskaliga, lokala odlare.

Ekologisk odling

 

Alla grönsaker är KRAV-certifierade, förutom våra skott. De odlas dock helt utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Mer information om våra odlingstekniker finns här: lillajordbruket.se/vara-odlingsmetoder

 

Boka din andel via mejl till: lillajordbruket@gmail.com. Vi behöver uppgifterna telefonnummer, e-postadress, vilka och hur många andelar samt vilken utlämningsplats du vill ha.

 

Tidigast 1 januari 2019 skickar vi din faktura. Det går bra att börja med en omgång och boka fler så länge det finns platser kvar.

Ett exempel på en kasse från 2018 års andelar: Romansallat, grön- och purpurkål, tomat, körsbärstomat, gurka och rödkålsskott

En andel innehåller också...

 

Nyhetsbrev med recepttips varje vecka, studiebesök på gården bara för andelsägare - och möjligheten för tillval, t ex våra blombuketter, eller ägg från grannbönderna.

 

Det går alltid att boka om sina kassar hos oss så att du aldrig behöver stressa över att missa ett tillfälle. Det är bara att höra av sig ett par dagar innan utlämningen.

Andelarna i detalj

 

Andelarna lämnas ut på torsdagar mellan 17:00-18:30. Du väljer utlämningsplats:

 

- Vår gård på Bergums mellan-gårdsväg 1.

- Parkeringen Heurlins plats mittemot Frilagret vid Järntorget i Göteborg.

 

Om du behöver boka om en utlämningsdag så gör det senast tisdag samma vecka. Missar du utlämingen utan ombokning går det bra att hämta kassen på gården senast under fredagen.

 

Vi skickar ut fakturor tidigast 1 januari 2019. Ångerrätt 30 dagar efter betalning. När din andel är betalad äger du den, precis som en tidningsprenumeration eller flygbiljett. Det går bra att överlåta andelen till någon annan, låt oss veta det bara.

Andelsdatum

 

Primörer:

- Delas ut vid tio torsdagar mellan vecka 16-25, 2019.

- Studiebesök lördagen den 1 juni kl 13-15.

 

Årets skörd:

- Delas ut vid tolv torsdagar mellan vecka 32-43 2019.

- Studiebesök lördagen den 24 augusti kl 13-15.

 

Höstmånad:

- Delas ut vid fem torsdagar mellan vecka 44-48 2019.

- Studiebesök lördagen den 8 november kl 13-15.

 

Alla goda hälsningar,

Olle och Elsa på Lilla jordbruket

Kontakt


Adress: Bergums mellangårdsväg 1,

424 91 Olofstorp

Telefon: 076-811 31 34 (Olle);

073-042 70 05 (Elsa)

E-post: lillajordbruket@gmail.com

Följ oss